Mobibus op bezoek in Dendermonde

Op initiatief van de verkeersdienst van de lokale politie van Dendermonde kwam de Mobibus opnieuw naar Dendermonde. De Mobibus is een mobiele, interactieve tentoonstelling over verkeer en mobiliteit van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

Vorige week brachten ongeveer 400 leerlingen uit het vierde secundair een bezoek aan de Mobibus op de Grote Markt, een omgebouwde touringcar met doe-tentoonstelling. Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games lieten de scholieren nadenken over verschillende thema's. In en rond de bus doorliepen ze vijf modules met name de dode hoek, duurzame mobiliteit, zichtbaarheid, veilig fietsen en rijden met de bromfiets. Een lesgever van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde begeleidde hen tijdens deze ontdekkingstocht.

Jongeren de nodige kennis en vaardigheden aanleren om zich veilig in het verkeer te begeven was een van de doelstellingen. Daarnaast is het van belang dat jongeren zich op een duurzame manier leren verplaatsen en dat verkeersopvoeding niet stopt na het basisonderwijs maar wordt ingebed in de volledige schoolloopbaan en ook daarna. De Mobibus biedt het secundair onderwijs m.a.w. de mogelijkheid om blijvend aandacht te besteden aan verkeersveiligheid.

Labels