Fietsersbond overhandigt ideeënboek

Naar aanleiding van het tweejarig bestaan van de Dendermondse afdeling van de Fietsersbond kwam deze non-profitorganisatie gisteren hun ideeënboek voorstellen aan de lokale politie van Dendermonde. Vorige week overhandigden ze reeds een exemplaar aan de burgemeester en het stadsbestuur.

De Fietsersbond is zowel in Vlaanderen als in Brussel actief in 110 gemeenten en ijvert voor fietsvriendelijke infrastructuur, een verkeersreglement op maat van de fietser en fiscale maatregelen die het fietsen bevorderen.

De Dendermondse afdeling bestaat twee jaar en creëerde naar aanleiding van dit jubileum een ideeënboek, een inspirerend werk omtrent de knelpunten in Dendermonde en naburige gemeenten mét voorstellen tot aanpassingen en oplossingen.

Gisterennamiddag overhandigde de voorzitter Pieter Claeys dit fotoboek aan de korpschef, het diensthoofd verkeershandhaving en de persverantwoordelijke.

Verkeersveiligheid in het algemeen, en bescherming van de zwakke weggebruiker in het bijzonder, liggen onze politiezone en het stadsbestuur zéér nauw aan het hart. We zijn dan ook heel blij om een beroep te kunnen doen op een externe partner zoals de Fietsersbond.

Wie het ideeënboek zelf eens wil inkijken kan dit via volgende link: http://fietsersbond.be/dendermonde/fotoboek

Labels