Waak tegen inbraak en wees de dief te slim af

Ook de lokale politie van Dendermonde neemt vandaag deel aan de actiedag '1 dag niet'. Met deze actie binden we de strijd aan met (woning)inbraken. Een dag geen inbraken in België. Onze aandacht gaat hierbij zowel uit naar verenigingen als zelfstandigen en particulieren.

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend bezoek aan onze preventiedienst. Op deze dienst worden de verschillende beveiligingsaspecten op demostanden (in werking) voorgesteld.

Voor vraag tot bezoek volstaat het telefonisch afspraak te maken op tel. 052 / 25 12 22, op hetzelfde nummer kan de vraag gesteld worden om een voordracht inzake diefstalpreventie te organiseren voor een vereniging/club.

Een vaak voorkomend probleem bij verenigingen is de frequentie wat betreft het gebruik van de clubhuizen. Denk maar aan de zomer- en wintermaanden tijdens de examens of bij sportverenigingen tijdens de winterstop. Vaak worden deze uit het oog verloren wat ook potentiële daders niet ontgaat.

Anderzijds vestigen wij ook graag de aandacht op het belang van goede afspraken binnen de club/vereniging. En bovendien, kan het gebouw wel op een degelijke manier worden afgesloten zodat het toch enige vorm van bescherming biedt tegen inbraak? De politiezone Dendermonde is ook de pilootzone voor SDNA marking, niet alleen voor particulieren, ook voor zelfstandigen en verenigingen onder de vorm van een SDNA - spray. Ook hiervoor kan informatie bekomen worden bij de preventiedienst.

Bij interesse kan er steeds afspraak worden gemaakt om een gratis en vrijblijvend beveiligingsadvies te laten opstellen door één van onze diefstalpreventieadviseurs.

Onder bepaalde voorwaarden kan u als particulier in aanmerking komen voor de "beveiligingspremie" van de Stad Dendermonde. Tevens wordt sinds 1 januari 2007 aan particulieren een belastingvermindering toegekend voor uitgaven om de privé-woning tegen inbraak en brand te beveiligen.

Ook als zelfstandige kan u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor de procedure "Verhoogde Fiscale Aftrek Zelfstandige Ondernemers".

Zie ook http://www.besafe.be

Samen staan we sterk! Sla daarom de handen in elkaar en maak van uw vereniging/club één die niet enkel bijdraagt aan dit project, maar ook aan een inbraakveilig Dendermonde.

Labels