Politie Dendermonde en externe partners controleren koerierdiensten

Afgelopen week hield lokale politie Dendermonde in samenwerking met externe partners een gecombineerde actie met specifieke focus op koerierdiensten. Deze zijn nl. onderworpen aan een aantal specifieke regelgevingen.

Aankondigingsbord controle

De gerichte actie vond plaats op de Provinciale baan aan de Briel te Baasrode. Aan de actie namen zowel het verkeersteam, interventieploegen, wijkinspecteurs, onze hondengeleider en de lokale recherche als inspectiediensten en de douane deel. Tijdens de actie werden 64 voertuigen, voornamelijk bestelwagens van koerierdiensten, gecontroleerd.

Wat sturen onder invloed betreft, legden alle gecontroleerde bestuurders een negatieve ademtest af en reed één bestuurder onder invloed van drugs. Dit rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Tijdens deze actie stelden onze diensten ook nog een 12-tal processen-verbaal voor diverse andere verkeersinbreuken vast. Zo reed een bestuurder zonder geldig rijbewijs en konden twee andere hun rijbewijs of vervoersvergunning niet laten zien. M.b.t. de controle van de boorddocumenten ontbrak in 2 voertuigen een geldig keuringsbewijs en konden 2 bestuurders geen geldig inschrijvingsbewijs voorleggen. Daarnaast voldeed de uitlaat van twee voertuigen niet aan de technische eisen. Zij kregen een pv en een waarschuwing. Er werden ook nog een pv’s voor medische ongeschiktheid, het niet verlenen van voorrang van rechts en een defect autolicht opgemaakt.

Tot slot betrapten onze ploegen 4 bestuurders op het rijden zonder gordel. Zij kregen een boete van 116 euro.

M.b.t. het andere luik van deze actie betrapten de sociale inspectiediensten 5 zwartwerkers op heterdaad en werden 5 pv’s voor het niet naleven van het aangegeven werkregime (deeltijds contract) opgesteld. Er werd ook pv opgesteld voor een werknemer die toch aan het werk was, ondanks het feit dat deze een vervangingsinkomen wegens ziekte kreeg.

De douane nam ook aan deze actie deel en verzamelde brandstofstalen uit 25 brandstoftanks van voertuigen met het oog op de kwaliteitscontrole ervan.

#samen werken aan een veilige stad

Labels