Politie controleert zwaar vervoer en legt boetes op

Het verkeersteam van de lokale politie Dendermonde organiseerde deze week een controleactie op zwaar vervoer en stelde 9 overtredingen vast.

De controles gebeurden in de nabijheid van de Noordlaan en de Provinciale baan in samenwerking met twee ADR wegeninspecteurs van Agentschap Wegen en Verkeer.

Motorrijders van de politiezone haalden een 18-tal vrachtwagens uit het verkeer en leidden deze af naar de nabijgelegen parkings. De lokale politie voerde een grondige controle van de bestuurder en de vrachtwagen uit en nam het rijbewijs, de boorddocumenten,de rij- en rusttijden, de verzekering,… onder de loep. Bijzondere aandacht ging uit naar ADR, het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Op het vlak van transport van gevaarlijke stoffen gebeurden vier vaststellingen. Daarnaast stelden onze diensten ook twee pv's voor het niet correct bevestigen van de lading, een pv voor het niet respecteren van rij- en rusttijden en een pv inbreuk uitzonderlijk vervoer op. Een bedrijfsvoertuig kreeg een boete omdat de keuring vervallen was.

In totaal schreef de politie tijdens deze actie voor bijna 8000 euro aan boetes uit.

Labels