Mobibus bezoekt Dendermonde

Op initiatief van de verkeersdienst van de lokale politie Dendermonde en het stadsbestuur staat de Mobibus opnieuw op de Grote Markt in Dendermonde. De Mobibus is een mobiele, interactieve tentoonstelling over verkeer en mobiliteit van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

Vanaf vandaag tot eind volgende week brengen 400 leerlingen uit het vierde secundair een bezoek aan de Mobibus, een omgebouwde touringcar met doe-tentoonstelling. Special effects, moderne snufjes, ludieke filmpjes en games laten de scholieren nadenken over verschillende thema's. In en rond de bus doorlopen ze vijf modules met name dode hoek, duurzame mobiliteit, zichtbaarheid, veilig fietsen en bromfiets. Een lesgever van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde begeleidt hen bij deze ontdekkingstocht.

Jongeren de nodige kennis en vaardigheden aanleren om zich veilig in het verkeer te begeven behoort tot een van de doelstellingen. Daarnaast is het van belang dat jongeren zich op een duurzame manier leren verplaatsen en dat verkeersopvoeding niet stopt na het basisonderwijs maar wordt ingebed in de volledige schoolloopbaan en ook daarna. De Mobibus biedt het secundair onderwijs m.a.w. de mogelijkheid om blijvend aandacht te besteden aan verkeersveiligheid.

Labels