Halfmaandelijks beurtelings parkeren

Misschien ben je het ook al eens uit het oog verloren om je auto na twee weken tijdig aan de andere kant van de straat te parkeren? Regelmatig stelt de verkeersdienst vast dat het halfmaandelijks beurtelings parkeren voor verkeersproblemen en verwarring zorgt.

Het niet naleven van de regels m.b.t. dit parkeerregime, vormt niet enkel een inbreuk op de wegcode, maar is meestal ook een oorzaak van gevaarlijke of hinderlijke situaties.

In straten waarin beurtelings geparkeerd wordt zoals de Palingbotterstraat mag je in de eerste helft van de maand (m.a.w. van de 1ste tot de 15de van die maand) enkel op straat parkeren langs de kant van de onpare huisnummers.

Nu, in de tweede helft van de maand (m.a.w. van de 16de tot het einde), mag je enkel langs de kant van de pare huisnummers parkeren zoals het verkeersbord op de foto aangeeft. Het parkeerverbod geldt niet voor bermen.

Vergeet niet om je voertuig tijdig, dit is op de laatste dag van elke periode tussen 19.30 en 20.00 uur, van kant te wisselen. Anders loop je het risico de takelkosten en een boete van 55 euro te betalen.

Labels