Grote schoonmaak op De Bruynkaai

Vandaag sloegen de lokale politie en de stadsdiensten de handen in elkaar om afval dat zich opstapelde aan De Bruynkaai op te ruimen. De grootste afvalbronnen, 2 achtergelaten trailers, werden weggesleept. De trailers zelf zaten bovendien vol afval en werden door de stadsdiensten met behulp van een vuilniswagen van Verko volledig leeggehaald. Ook de asfaltresten werden verwijderd.

De kostprijs voor deze opruimactie liep al snel op tot 6000 euro, enkel voor de externe firma's die de stad helpen bij het transport en weghalen van de trailers, afval en asfaltresten. Als hierbij ook de personeelskosten en inzet van eigen materiaal in rekening gebracht worden mag dit bedrag quasi verdrievoudigd worden.

Op een jaar tijd slaagde de politie erin om met behulp van verplaatsbare camera's 38 processen-verbaal en 49 administratieve verslagen voor sluikstorten ten laste van verdachten op te stellen. De sluikstorters konden m.a.w. geïdentificeerd worden en zullen bestraft worden. Via de milieudienst werden daarenboven 518 aanvragen om sluikstort op te kuisen doorgegeven aan de reinigingsdienst. In 40 gevallen werd er door de GAS-vaststeller of lokaal toezichthouder ook effectief een sluikstorter geïdentificeerd en beboet. De dossiers werden overgedragen aan de sanctionerend GAS-ambtenaar die de dossiers afhandelde en een passende sanctie oplegde. Boetes kunnen hoog oplopen.

Labels