Gerichte actie zwaar vervoer

Op 14 oktober 2014 vond op het industrieterrein 'Hoogveld' een verkeersactie plaats met speciale aandacht voor lichte vrachtwagens en vrachtwagens.

Aan deze actie werd niet enkel deelgenomen door onze eigen zone, maar ook door de politiezones Berlare-Zele, Lokeren, en Denderleeuw-Haaltert.

Daarbij kregen wij ook nog bijstand van de diensten van de douane, het voedselagentschap, de FOD Mobiliteit en Vervoer, en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening.

Elke gecontroleerde bestuurder werd onderworpen aan een ademtest, en deze testen hadden stuk voor stuk als resultaat " safe ", wat op zich een héél mooi resultaat is. Alcohol en rijden gaan nu eenmaal niet samen!

Op het einde van de actie bleken veertien overtredingen te zijn vastgesteld. Deze overtredingen hadden betrekking op het niet naleven van de rij- en rusttijden, overlading, technische keuring van het voertuig en gebruik van gsm achter het stuur.

Verder werden door de diensten van de douane 6 mazoutstalen genomen, hierbij werden geen onregelmatigheden vastgesteld. Door het personeel van het toezicht op de sociale wetten werd één proces-verbaal wegens zwartwerk opgesteld.

Labels