Flanders Open Rugby: aandachtspunten politie

Vanaf vandaag tot en met 15 mei organiseert de Dendermondse Rugbyclub voor de 23ste maal het jaarlijkse internationaal Flanders Open Rugbytornooi. Dit evenement vindt plaats op de terreinen van het Sportcentrum te Sint-Gillis.

Om overlast voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken werden verschillende maatregelen genomen in samenspraak met de veiligheidsdiensten. De organisatie staat in voor de veiligheid op het terrein. Bijgevolg worden er geen rugzakken toegelaten.

De lokale politie van Dendermonde staat in voor het vlot en veilig verloop buiten de festivalzone en de handhaving van de openbare orde in het algemeen.

Gedurende deze driedaagse zal de lokale politie geregeld geluidsmetingen uitvoeren om de geluidshinder van het tornooi en het randprogramma tot een minimum te beperken. De muziek wordt stopgezet om 2.30 u. op vrijdagnacht, en om 3.30 u. op zaterdag- en zondagnacht. Daarnaast zullen onze politieploegen patrouilleren en preventief in het straatbeeld aanwezig zijn.

Alle parkings in de buurt worden goed aangeduid. Er is een gratis parkeerweide in de Denderbellestraat met in- en uitrit via de Donaustraat. Voor het eerst is er vanaf daar ook een vlotte doorgang naar het sportterrein voorzien.

De Oliestraat wordt afgesloten en er geldt een parkeerverbod, inclusief de buurtweg naar sportcentrum. Alleen voertuigen van bewoners met persoonlijke doorgang- en parkeerkaart kunnen in de Oliestraat rijden en parkeren. In de Hemelstraat tegenover de frituur geldt eveneens een plaatselijk parkeerverbod.

Wij roepen alle aanwezigen op om de verkeerssignalisatie na te leven en onnodige boetes te vermijden. Om een vlotte doorgang voor de veiligheidsdiensten te verzekeren, zal de politie extra toezicht houden op het foutief parkeren. Overtreders zullen beboet worden.

In de nabije omgeving worden ook snelheidscontroles gehouden.

Labels