Feedback verkeersveilige dag

Tijdens de verkeersveilige dag van woensdag 27 februari waarbij de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht werd, reed 2% van de gecontroleerde voertuigen in onze politiezone te snel.

Signalisatiebord snelheidscontrole

De snelheidscontroles vonden plaats op drie verschillende locaties. In totaal controleerden onze diensten met de bemande camera de snelheid van 1808 voertuigen. Hierbij duwden 37 bestuurders het gaspedaal te hard in. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u (i.p.v. 70 km/u) en werd gemeten in de nabijheid van Ouburg.

Wat het sturen onder invloed van alcohol en drugs betreft, legden 56 bestuurders een negatieve ademtest af en werd 1 bestuurder betrapt op het sturen onder invloed van drugs. Dit rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Tijdens de actie stelden onze ploegen nog diverse andere inbreuken vast: 4 bestuurders hadden geen rijbewijs bij en 1 bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Daarnaast werden 2 pv’s opgesteld voor niet-verzekerde voertuigen en werd een persoon beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Tot slot kregen 2 bestuurders een waarschuwing voor de slechte leesbaarheid van hun nummerplaat en werden twee vrachtwagens geverbaliseerd voor niet correct bevestigen van hun lading en een andere voor het niet respecteren van het tonnageverbod.

Labels