Boete voor restafvalzak zonder sticker!

Sinds 1 januari 2015 betaalt u in Dendermonde meer voor een restafvalzak dan in 2014. Om het prijsverschil te compenseren moet er op oude restafvalzakken een sticker gekleefd worden. Zo krijgt iedereen de kans om alle reeds aangekochte zakken nog te gebruiken. Zakken zonder sticker worden niet meegenomen door de ophaaldiensten.

Hier en daar blijven zakken zonder sticker staan. Dit ontsiert niet alleen het straatbeeld, maar zorgt ook voor overlast. Volgens het politiereglement moeten zakken correct aangeboden worden en mogen ze niet langer dan 24 u buiten blijven staan voor ophaling.

Tijdens de komende dagen zullen de politiediensten samen met de uitvoeringsdiensten hiertegen optreden. Zakken zonder sticker zullen onderzocht worden om zo de sluikstorters op te sporen. Sluikstorters krijgen de rekening gepresenteerd! Dit kan al gauw oplopen tot 350 EUR! Indien uw zak bleef staan, neem deze dan terug binnen en biedt deze bij de volgende ophaling opnieuw aan voorzien van een sticker. ( foto Gdr )

Labels