42 bestuurders negeren verbodsbord aan spoorwegovergang

Deze voormiddag voerde de verkeersdienst opnieuw controle uit aan de spoorwegovergang te Oudegem op het naleven van de geplaatste verbodsborden C1 n.a.v. de wegenwerken. Ondanks hun zichtbare opstelling, gingen twee bestuurders in de fout.

Drie weken geleden gingen de voorbereidende werken voor de herinrichting van de bedrijfsomgeving VPK van start. Bestuurders richting Aalst worden omgeleid via Appels-Schoonaarde-Gijzegem. Omwille van de veiligheid op en rond de spoorwegovergang volgt de politie de situatie op de voet op en ziet zij toe op het respecteren van de geplaatste signalisatie.

Tot op heden stelden onze diensten 42 overtredingen vast. Op het negeren van het verkeersbord C1 staat een geldboete van 165 euro. Dit is een overtreding van de derde graad.

Daarnaast voerde de verkeersdienst ook snelheidscontroles uit op de omleidingswegen. Ter hoogte van Moleneinde begingen 41 bestuurders een snelheidsovertreding en werd een snelheid van 72 km/u gemeten i.p.v. de toegestane 50 km/u. Ook in de Hofstraat (snelheid en tonnageverbod) en de Berkestraat (tonnageverbod) worden extra controles uitgevoerd.

Wij blijven de situatie opvolgen tot het einde van de werken. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren deze nog tot 22 juni.

Meer info over onze andere verkeersacties:

Labels