BUSO De Horizon gedeeltelijk geëvacueerd door geurhinder

Kort voor de middag kreeg Politie Aalst een oproep binnen dat er een irriterende geur waar te nemen was in BUSO De Horizon. Brandweer en politie gingen ter plaatse en de evacuatie werd opgestart. De brandweer doorzocht het gebouw om de bron van de geur te achterhalen. Er vielen geen gewonden. Uiteindelijk werd een deel van het gebouw verzegeld. 

De brandweer, politie en de burgemeester kwamen ter plaatse. De brandweer deed een sweeping van het hele gebouw om te bepalen waar de geur vandaan kwam. In eerste instantie werd de hele school geëvacueerd, maar een groot deel van de school werd al snel terug vrijgegeven. Uiteindelijk werd een deel van het gebouw verzegeld. 

De brandweer gaf het advies de verzegelde ruimtes goed te verluchten en zal maandagochtend opnieuw een controle uitvoeren.

De brandweer kon snel bevestigen dat er geen ontploffingsgevaar is. Er vielen geen gewonden. De ziekenwagen kwam ter plaatse ter bijstand, maar niemand had verzorging nodig. 

Er werd kort een verkeersperimeter ingesteld, maar deze werd snel opgeheven. De rijbaan rond de school werd nog maximaal vrijgehouden voor hulpdiensten.

Labels