Veiligheidsmonitor 2024

Binnenkort ontvang jij misschien wel de Veiligheidsmonitor in je bus. Dat betekent dat jij één van de willekeurig geselecteerde Aalstenaars bent die je mening kan geven over de veiligheid in onze stad.

Veiligheidsmonitor 2024

De Veiligheidsmonitor is een grootschalige enquête bij de Belgische bevolking waarin verschillende veiligheidsthema’s worden bevraagd. Deze zijn: slachtofferschap en het bijhorend aangiftegedrag, het onveiligheidsgevoel, de buurtproblemen, preventie en de beoordeling van de werking van politie. De schat aan informatie die op deze manier wordt bekomen is essentieel. Zo  kunnen we een beter beeld vormen van wat er leeft in onze stad op vlak van de aangehaalde thema's en wordt er rekening mee gehouden bij het opmaken, evalueren en bijsturen van het veiligheidsbeleid.

Goed om te weten: Invullen van de enquête gebeurt volledig anoniem. Je kan de enquête gemakkelijk online invullen. In de oproepbrief staat een QR-code die je leidt naar de online versie van de enquête. Vind je de weg naar de online versie toch niet zo vlot? Dan kan je wachten op de herinneringsbrief in juni, waarbij een papieren versie zal meegestuurd worden.

Bedankt om je steentje bij te dragen. Jouw deelname is van onschatbare waarde!

Labels