Veilig van oud naar nieuw, ook in het verkeer

We wensen voor iedereen een veilig 2023. Het is dan ook een goed begin en van belang om dat jaar alvast veilig in te zetten. In het kader hiervan werd tijdens de jaarwisseling door de politie van Aalst een actie ‘alcohol en drugs achter het stuur’ uitgevoerd op twee verschillende locaties.

Alcoholcontrole toestel

Van 02.00 uur tot 04.00 uur werd een dispositief ingericht op de Boudewijnlaan. Hierbij legden 150 bestuurders een negatieve samplingtest af en voor 8 personen bleek de sampling positief. Eén bestuurder legde een ademtest af in de fase “alarm” en één bestuurder legde een positieve drugstest af. Tenslotte reed ook één bestuurder met een levenslange lichamelijke ongeschiktheid en een niet gekeurd voertuig.

Een tweede dispositief werd van 05.00 uur tot 06.30 uur op de Parklaan ingericht. Tijdens deze controle legden 40 bestuurders een negatieve samplingtest af, voor 8 personen was de sampling positief. Twee bestuurders legden een ademtest af in de fase “alarm” en één bestuurder legde een positieve ademtest af met een intrekking van het rijbewijs van 15 dagen tot gevolg. Eén minderjarige werd tegengehouden voor het rijden met een elektrische step.

Labels