Resultaten verkeerscontrole 07/07/2023

Op vrijdag 07/07/2023 tussen 09:00 uur en 15:00 uur heeft de Verkeersdienst van Politie Aalst een verkeerscontrole gehouden.

De verkeersactie is er voornamelijk gericht om de vier “killers” in het verkeer op te sporen: rijden onder invloed, rijden aan overdreven snelheid, afleiding achter het stuur, veiligheid achter het stuur.

Flitstoestel

De actie leverde onderstaand resultaat op: 

  1. Locatie 1  – Boudewijnlaan:
  • Tijdens een snelheidscontrole binnen zone 30 zonder onderschepping tussen werden in totaal 203 voertuigen gecontroleerd, hiervan hielden 101 bestuurders zich niet aan de snelheidslimiet van 30 km/uur. Dit wil zeggen dat 1 bestuurder op 2 zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hield. De maximale snelheid die geregistreerd werd, bedroeg 56 km/uur.
  • In totaal werden 10 bestuurders onderworpen aan een sampling test, geen van deze bestuurders hoefde aan een verdere controle onderworpen te worden.
  • 5 bestuurders zullen een proces-verbaal ontvangen voor het gebruik van een gsm-toestel achter het stuur. 4 bestuurders waren bereid om hun proces-verbaal voor het gebruik van een gsm-toestel achter het stuur onmiddellijk te betalen. 1 bestuurder zal een proces-verbaal in de bus ontvangen voor het gebruik van een gsm-toestel achter het stuur, alsook voor het niet dragen van de veiligheidsgordel door minderjarige passagier achteraan in het voertuig.
  1. Locatie 2  – Grote Baan:
  • Op deze locatie werd een bemande snelheidscontrole uitgevoerd binnen de bebouwde kom. Tijdens deze controleperiode werden in totaal 549 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 63 voertuigen te snel, de bestuurders zullen een proces-verbaal in de bus ontvangen. 4 voertuigen werden uit het verkeer gehaald voor identificatie van de bestuurders en voor verdere controle. De maximaal opgemeten snelheid was 86 km/uur.
  • In totaal werden 6 bestuurders onderworpen aan een sampling test, geen van deze bestuurders hoefde aan een verdere controle onderworpen te worden.
  • 1 bestuurder zal een proces-verbaal ontvangen voor het gebruik van een gsm-toestel achter het stuur.
  • Ten laste van 1 bestuurder wordt proces-verbaal opgesteld: onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen voor gebruik van het gsm-toestel achter het stuur (recidive) en het niet dragen van de veiligheidsgordel, evenals voor het vermoeden van het uitvoeren zwart werk.

Labels