Quick&Lock-actie in Herdersem groot succes

De Preventiedienst van Politie Aalst blikt tevreden terug op de Quick&Lock-actie van vorige zondag (24/10) in Herdersem. Ze organiseerde de actie in het kader van de actieweek BeSafe@home. De agenten belden aan bij meer dan 200 woningen om de inwoner persoonlijk te adviseren. Ze kregen maar liefst 82 aanvragen voor een uitgebreid diefstalpreventieadvies. 

 

Q&L_3

Tijdens de actie belde Politie Aalst aan bij maar liefst 260 woningen van enkele straten in Herdersem om de inwoner persoonlijk te adviseren. Bij 82 woningen gingen de bewoners hier op in. Ze zullen binnenkort een gratis bezoek krijgen van de diefstalpreventieadviseur. 

BeSafe@home is de nieuwe naam voor  '1DagNiet', de sensibiliseringscampagne rond inbraken. 1DagNiet wordt uitgebreid en maakt plaats voor de sensibiliseringscampagne BeSafe@home voor de strijd tegen elke vorm van diefstal: inbraak, diefstal met list, fietsdiefstal, gauwdiefstal, diefstal in auto's, diefstal van gegevens op smartphones, cybercriminaliteit. De actieweek liep van 18 tot 24 oktober. Tijdens die week kon je de Preventiedienst van Politie Aalst op verschillende momenten ontmoeten. 

Je kreeg diefstalpreventietips, kon rechtstreeks een afspraak maken voor persoonlijk diefstalpreventieadvies aan huis door dé experten van Politie Aalst. En daarnaast kon je ook nog eens je fiets laten registreren door de Gemeenschapswachten. 

Heb je geen kans gehad Politie Aalst te ontmoeten op één van de momenten tijdens de actieweek, maar wens je toch gratis diefstalpreventieadvies aan huis? Klik hier voor meer info.

Labels