Dader grijpdiefstallen 11 en 12 maart gevat

Dit weekend konden onze ploegen de dader van twee grijpdiefstallen vatten. Dankzij de vlotte samenwerking en snelle informatieuitwisseling kon de dader op minder dan 48 uur gevat worden.

Handboeien omdoen

Zaterdag werd een fietsster in de Verastenstraat het slachtoffer van een grijpdiefstal. De verdachte, bestuurder van een bromfiets, stal haar handtas uit de fietstassen. De moedige vrouw probeerde de dader nog tevergeefs tegen te houden. De dader vluchtte weg in onbekende richting.

Omdat er camerabeelden waren van de feiten, hadden onze diensten een duidelijke beschrijving van de bromfiets en de kledij van de dader. Uitvoerige patrouilles en controles in het centrum leverden evenwel geen resultaat op. In de late namiddag werd de handtas van de dame teruggevonden. Enkel het cash geld werd gestolen. 

Op zondag kregen we melding van gelijkaardige feiten ter hoogte van de Pierre Corneliskaai. Deze keer pleegde de dader wel geweld. De handtas van een dame werd van haar fietsstuur gerukt terwijl hij haar daarbij ook duwde. Het slachtoffer kwam gelukkig niet ten val. De ploegen rukten onmiddellijk uit en gingen op basis van de camerabeelden van zaterdag op zoek naar een rode bromfiets. De verdachte kon bijna ter plaatse gevat worden. Dankzij een vlotte samenwerking van alle ploegen op het terrein en onze meldkamer kon de dader later die dag toch nog opgepakt worden.

De dader werd ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Hij is geen onbekende voor het gerecht.

Labels