Vuurwerk afsteken in Haaltert/Denderleeuw. Toegelaten?

Stilaan komt 2015 in zicht. Nogal wat feestvierders willen op oudejaarsavond vuurwerk afsteken. In Denderleeuw en Haaltert mag dit enkel als men hiervoor een toelating heeft van de gemeente. En uiteraard als men rekening houdt met de nodige veiligheidsvoorschriften.

In principe is het verboden om feest- en seinvuurwerk af te steken of voetzoekers, knal- en rookbussen te laten ontploffen. En dit zowel op het openbaar domein als op private gronden, binnenplaatsen en alle plaatsen die palen aan de openbare weg.

Dit kan enkel als men een schriftelijke toelating heeft gekregen van de burgemeester. Schiet men toch vuurwerk af zonder toestemming van de burgemeester, dan zal een GAS-boete worden opgesteld.

2.9. Vuurwerk

Artikel 13

§ 1. Met behoud van de toepassing van de wettelijke en reglementaire bepalingen is het verboden, zowel op de openbare weg als op private domeinen, binnenplaatsen en op alle plaatsen die palen aan de openbare weg, om het even welk vuurwerk af te steken of voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen te laten ontploffen.

§ 2. De burgemeester is ertoe gemachtigd toestemming te verlenen om feestvuurwerk af te steken of knal- en rookbussen te laten ontploffen.

Labels