‘1 dag niet’: nationale actie op 11 december tegen inbraken

Een inbraak is een drama. Uw huis overhoop, uw dure smartphone, tablet, familiejuwelen… weg. Hier moeten we een vuist tegen maken. Ga daarom mee aan de slag om ook uw buurt veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Laat ons samen streven naar zo weinig mogelijk inbraken en 1 dag per jaar zelfs helemaal geen. Op 11 december zeggen we daarom: 1 dag niet!

Het aantal woninginbraken in België is fors gestegen sinds 2008: op dit moment zijn er meer dan 200 inbraken per dag. En toch is de burger er niet echt mee bezig ... tot het moment dat hijzelf of iemand uit zijn naaste omgeving zelf slachtoffer wordt van diefstal. Om iedereen waakzamer te maken, organiseren de federale en lokale politie, de gemeenten en provincies, de FOD Binnenlandse Zaken en partners uit de privésector de actiedag '1 dag niet' op 11 december 2014.

Het doel van de eerste Belgische actiedag '1 dag niet', op 11 december 2014, is om iedereen - burgers, buren, verenigingen, scholen, bedrijven - te doen nadenken over wat ze kunnen doen om woninginbraken te voorkomen. Naast acties van de politie en de gemeenten zijn er ook al heel veel initiatieven van burgers zelf gepland: een avondwandeling om te controleren of er geen verdachte situaties zijn, distributie van flyers door het buurtinformatienetwerk enz.

Wilt u zelf uw steentje bijdragen op 11 december? Surf naar www.1dagniet.be en doe inspiratie op.

Want kan u nog doen? Vraag advies over inbraakpreventie bij de politie. En vraag vakantietoezicht aan als u op reis gaat. Of sluit u aan bij een buurtinformatienetwerk. Hierover kan u meer lezen op onze website.

Meer info

www.1dagniet.be

Labels