Resultaat verkeersactie dinsdag 10 april 2018

Naar goede gewoonte ontvangt onze politiezone gedurende bepaalde dagen en weken enkele aspirant-inspecteurs van de Oost-Vlaamse politieopleiding (PAULO) om hun theoretische kennis te toetsen aan de praktijk. Zij worden hierin bijgestaan door ervaren collega's die hen de nodige omkadering en ondersteuning kunnen geven.

Op dinsdag 10 april 2018 organiseerde onze politiezone een verkeersactie waaraan 4 inspecteurs in opleiding hebben deelgenomen.
Tijdens deze verkeersactie werden volgende resultaten geboekt :
Eén proces-verbaal werd opgesteld voor een bestuurder die reed ondanks een rijverbod. Verder werden 6 onmiddellijke inningen opgesteld voor GSMgebruik achter het stuur, 3 onmiddellijke inningen voor verkeerd parkeren en 1 onmiddellijke inning voor het niet gebruiken van de richtingaanwijzers.
3 bestuurders van voertuigen met buitenlandse kentekenplaat werden onderschept naar aanleiding van verkeersinbreuken die zij eerder in België hadden gepleegd; in totaal werd hiervoor € 572 geïnd.
Tenslotte werden ook 2 speekseltesten afgenomen maar deze waren negatief.

Er werd ook nog een snelheidscontrole uitgevoerd in de Damstraat en Massemsesteenweg te Wetteren, Bohemen te Wichelen en Kasteeldreef te Laarne.
In totaal werden 967 voertuigen gecontroleerd waarvan 34 voertuigen te snel reden (3,51%).

Labels