grote werken Zuidlaan vanaf 1/8/2022 tot mei 2024

De vernieuwing van de fietspaden en de heraanleg van de vernieuwde Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) loopt vanaf de zomer 2022 tot mei 2024.

 

 

Kaart Zuidlaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrabel, Aquafin en de gemeente Wetteren werken aan een vernieuwing van de Zuidlaan en de Acaciastraat. Vanaf 1 augustus begint de aanleg van de fietspaden tussen de kruispunten met de Brusselsesteenweg en de Bloemluststraat. Tegelijkertijd werken ze aan de herinrichting tussen de Bloemluststraat en de Acaciastraat.

Omleidingen in augustus

  • Fietsers rijden in beide richtingen via het fietspad parallel aan de spoorweg, via de Spoorweglaan en de Victor van Sandelaan.
  • Voor lokaal gemotoriseerd verkeer geldt eenrichtingsverkeer van de Brusselsesteenweg tot de Acaciastraat. In de omgekeerde richting volg je een omleiding via de Noordlaan, Kwatrechtsesteenweg en Brusselsesteenweg. In de Acaciastraat (tussen de Warandelaan en de hoek met de Zuidlaan) blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.
  • Vrachtverkeerop grote afstand volgt een omleiding via de Paepestraat, Ledebaan, Hoogstraat, Gentsesteenweg, Grote Steenweg en Brusselsesteenweg.

Bereikbaarheid en parkeren

Vanaf 1 augustus is er een parkeerverbod in de werkzone tussen 7 en 19 uur. Woningen en handelszaken in de werkzone blijven maximaal toegankelijk.

De wijk Boergondisch Kruis kan je enkel bereiken via Gemoedsveld of Oude Wetterstraat. De industriezone Kwatrecht-Zuid tussen de Zuidlaan en de Schelde kan je inrijden via de Zuidlaan, uitrijden doe je via de Brusselsesteenweg.

Verkeersregeling vanaf september

Voor lokaal gemotoriseerd verkeer is er enkelrichtingsverkeer langs de Zuidlaan richting Wetteren vanaf 1/8/2022. Richting Serskamp/Wetteren kan het verkeer steeds langs de werfzone tussen de kruispunten Brusselsesteenweg (N9) en Victor Van Sandelaan rijden. De omleiding loopt via de Noordlaan en Kwatrechtsteenweg. 

> Vanaf augustus tot september 2022 blijft de Acaciastraat tussen de Victor Van Sandelaan en de Zuidlaan/Serskampsteenweg toegankelijk in twee richtingen.

> Vanaf september 2022 tot eind februari 2023 wordt het stuk Acaciastraat-Zuidlaan in beide richtingen doorgetrokken tot de Massemsesteenweg (N462). Het verkeer kan dan in twee richtingen op de Acaciastraat-Zuidlaan rijden tussen de Victor Van Sandelaan en Massemsesteenweg (N462).

Meer info

https://www.wetteren.be/nieuwe-verkeerssituatie-aan-zuidlaan-vanaf-1-au…;

https://wegenenverkeer.be/werken/vernieuwen-fietspaden-en-heraanleg-zui…;

Labels