CONTROL CRUISER

CAMPAGNE: CONTROL CRUISER

Om de ruime meerderheid van de bestuurders te ondersteunen die het belangrijk vindt om zich aan de snelheidslimiet te houden, lanceert de VSV een nieuwe campagne onder de noemer “Control Cruiser”. Een Control Cruiser is een voorbeeldige bestuurder die zich overal aan de maximumsnelheid houdt en daardoor relax rijdt. Met de campagne 'Control Cruiser' wil de VSV automobilisten herinneren aan de snelheidsregels en diegenen die zich aan de limiet houden, bedanken

De campagne loopt van 29 september tot 3 november 2019 via affiches langs de hoofdwegen én via 10.000 lokale borden die inwoners in 122 deelnemende steden en gemeenten aan hun huisgevel bevestigen. De affiches roepen bestuurders op om zich aan de snelheidslimiet te houden, en de huisgevelborden bedanken alle Control Cruisers die er langsrijden. De campagne wordt ondersteund door een radiospotje en boodschappen op de tankpistolen in een groot aantal Vlaamse tankstations.

Uittredend Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “Overdreven en onaangepaste snelheid is de grootste oorzaak van zware ongevallen in Vlaanderen. In naar schatting 1 op de 3 dodelijke ongevallen speelt deze factor een rol. Reden genoeg om bestuurders te blijven sensibiliseren rond deze belangrijke killer in het verkeer, en tegelijk het aantal trajectcontroles op Vlaamse we gen verder uit te breiden”.

EINDELIJK EEN MANIER OM VOORBEELDIGE CHAUFFEURS IN UW STRAAT TE BEDANKEN

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze politiezone blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen. Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10 000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. In de gemeenten Wetteren, Laarne en Wichelen kunnen de borden opgehaald worden (meer info via website gemeenten). Ook u kan een eigen bord bestellen op www.beloofd.be.

 

Labels