Arrestaties na cybercrime-actie

Onder leiding van de lokale recherche van politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen werden op dinsdag 21/12/2021, in een dossier van informaticafraude/phishing, twee huiszoekingen uitgevoerd in Geraardsbergen. Tijdens deze huiszoekingen werd bijstand verleend door leden van het ARGUS-team van de PZ Wetteren-Laarne-Wichelen en de lokale recherche van de politiezone Geraardsbergen-Lierde.

cybercrime phishing

Het dossier werd gestart na een aangifte op het zonaal onthaal in Wetteren inzake informaticafraude. Na doorgedreven onderzoek werden verschillende verdachten geïdentificeerd die behoren tot de bovenbouw van de organisatie en die instaan voor het ronselen van bankkaarten bij de ‘money mules’, de personen die hun rekening ter beschikking stellen in ruil voor een beloofde vergoeding.

Bij de huiszoekingen werden twee verdachten gearresteerd. Een negentienjarige man en een twintigjarige vrouw. Na verhoor van de beide verdachten, werd de mannelijke verdachte op vraag van parket OVL voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Dendermonde, die de man onder aanhoudingmandaat plaatste.

Bij de huiszoekingen werden onder meer bankkaarten, kaartlezers, luxegoederen en luxe kledij aangetroffen, die voor verder onderzoek, in beslag werden genomen.

Laat je dus nooit verleiden om je bankkaart en code te laten gebruiken door criminelen onder het nom van: "snel geld verdienen". Zo ben je ook strafbaar. 

Labels