Politiehond Argos assisteert bij succesvolle verkeersactie

De Politiezone Buggenhout-Lebbeke heeft op zaterdag 13 januari 2024 met succes verkeerscontroles uitgevoerd. Deze gerichte actie, in het kader van het weekend zonder alcohol en drugs achter het stuur, had als voornaamste doel het controleren en beveiligen van bestuurders en passagiers.

20240113_Argos tijdens verkeersactie

Tijdens de verkeersactie lag de focus primair op rijden onder invloed van alcohol en drugs, secundair op afleiding achter het stuur, op het (correct) gebruik van veiligheidsgordels, kinderbeveiligingssystemen, de aanwezigheid van verplichte boorddocumenten en de geldigheid van het rijbewijs.

Twee controles vonden plaats op het grondgebied van Lebbeke en één op het grondgebied van Buggenhout. Onze politiehond Argos maakte ook deel uit van het team.

De resultaten van deze actie zijn als volgt:

  • 120 bestuurders ondergingen een ademtest, waarbij slechts één persoon positief testte op alcoholgebruik.
  • Daarnaast werd één bestuurder betrapt onder invloed van cannabis.
  • Diverse inbreuken werden vastgesteld, waaronder het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het niet-dragen van de autogordel.
  • In totaal werden 65 voertuigen geflitst wegens te hoge snelheid, met de hoogst gemeten snelheid van 89 km/u in een 50 km/u zone op de Brusselsesteenweg in Lebbeke.
  • Een voertuig werd in beslag genomen omdat het geseind stond.

Als blijk van waardering ontvingen de bestuurders die volledig in orde waren een ijskrabber. De Politiezone Buggenhout-Lebbeke benadrukt het belang van naleving van de verkeersregels en zal blijven werken aan het handhaven van een veilige verkeersomgeving voor alle weggebruikers.

Labels