Verkeersveilige Dag op 27 februari

Op maandag 27 februari 2023 vond de Verkeersveilige Dag plaats. Op meer dan 120 locaties in Oost-Vlaanderen, waaronder ook in Buggenhout en Lebbeke, werden extra snelheidscontroles uitgevoerd.

Verkeersveilige Dag 2023

Resultaten in Buggenhout en Lebbeke

De lokale politie Buggenhout-Lebbeke controleerde in totaal 1.096 voertuigen. 81 voertuigen reden te snel en werden geflitst. 93 % van de bestuurders respecteerde de snelheidslimiet, waarvoor dank. Bijkomend zijn er twee PV's opgesteld voor gsm'en achter het stuur en een PV voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. We bedanken de collega's die meewerkten aan de verkeersactie.

Een van de 4 killers in het verkeer

Deze Verkeersveilige Dag wordt jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de zware kettingbotsing op de E17 in Nazareth (1996) waarbij 10 doden en 56 zwaargewonden vielen. Met deze actie willen we de automobilisten bewust maken van de gevaren van overdreven of onaangepaste snelheid. Te snel rijden blijft één van de vier grote killers in het verkeer. De andere drie killers zijn afleiding, alcohol en drugs, en het niet-dragen van een gordel. Veiligheid in het verkeer blijft onze prioriteit! #samenveilig

Labels