Resultaten verkeersactie 23 september 2023

Op zaterdag 23 september 2023 voerde de PZ Buggenhout-Lebbeke een verkeersactie uit op haar grondgebied. Dit om de verkeersveiligheid te bevorderen.

Flitscamera

Cijfers in Buggenhout

In Buggenhout werden 126 voertuigen hun snelheid gemeten, waarvan 87 bestuurders werden gecontroleerd. Tijdens deze controles werden twee bestuurders betrapt op te snel rijden, met een hoogst gemeten snelheid van 75 km/uur in een zone waar 50 km/uur het maximum is. Daarnaast werden drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, wat resulteerde in de tijdelijke inname van hun rijbewijs. Bovendien werden nog eens twee bestuurders op heterdaad betrapt op het niet-dragen van de veiligheidsgordel.

Cijfers in Lebbeke

In Lebbeke werden 48 personen gecontroleerd en werd de snelheid van 269 voertuigen gemeten op twee locaties. Op de eerste locatie overschreden maar liefst negentien voertuigen de maximumsnelheid van 50 km/uur, met een hoogst gemeten snelheid van 79 km/uur. Op de tweede locatie reden tien bestuurders te snel, met de hoogst gemeten snelheid van 90 km/uur in een zone waar 50 km/uur het maximum is.

Twee bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol, waarbij het rijbewijs van één bestuurder onmiddellijk werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Daarnaast bleek één bestuurder onder invloed te zijn van drugs, wat ook resulteerde in de onmiddellijke inname van zijn rijbewijs. Tot slot werd één voertuig in beslag genomen op verdenking van het ontbreken van een geldige verzekering.

Totaal

In totaal kunnen we de resultaten van deze verkeersactie als volgt samenvatten:

  • 5 x rijden onder invloed van alcohol
  • 1 x rijden onder invloed van drugs
  • 2 x het niet-dragen van de veiligheidsgordel
  • 1 voertuig in beslag genomen vanwege vermoedelijke ontbrekende verzekering
  • 31 snelheidsovertredingen
  • 2 onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs
  • 1 inbeslagname van een voertuig

We bedanken alle bestuurders die zich verantwoordelijk gedroegen in het verkeer. Ook bedankt aan alle medewerkers voor hun inzet tijdens de verkeersactie.

Labels