De Jaarmarkt Houtem verloopt vlekkeloos.

Dit weekend vond de Jaarmarkt Houtem plaats. Onze collega’s waren zowel op het evenement als achter de schermen aanwezig om bij te dragen aan een vlot en veilig verloop. Wij blikken samen met jullie terug op een geslaagd evenement zonder noemenswaardige incidenten.  

slh jaarmarkt

Elk jaar op 11 en 12 november vindt de grote Jaarmarkt Houtem plaats in Sint-Lievens-Houtem. Het evenement, dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat, is de laatste originele veemarkt in België. Naast de markt is er een uitgebreide randanimatie voor jong en oud met o.a. een echte volkskermis, eet- en drinkgelegenheden, enzovoort. De jaarmarkt trekt jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers en ook deze editie was een succes. Hierbij werd er gespeculeerd dat het de drukste jaarmarkt ooit was sinds er met betalende toegang wordt gewerkt.  

Ondanks de drukte verliep alles vlot. 15 camera’s hielden de evenementzone de klok rond in de gaten en deze beelden werden live bekeken door onze collega’s zodat er meteen kon ingegrepen worden bij eventuele incidenten. Ook op het evenement zelf waren er collega’s van onze zone, omringende zones én van de federale politie aanwezig om de veiligheid te garanderen. Ongeveer 70 politiemensen per dag leverden uitstekend werk. Daarnaast was er ook een externe security firma en een team van hulpdiensten en dierenartsen aanwezig. Samen met de bezoekers, organisatie en de stand- en veehouders maakten we er weer een geweldige én veilige editie van. Tot volgend jaar!  

 

Wil je op de hoogte blijven van alle updates over de Jaarmarkt Houtem? Volg dan zeker hun facebook pagina 

Wil je meer foto’s en een video zien van de jaarmarkt en/of onze politiezone? Neem dan een kijkje op onze instagrampagina. 

 

 

 

 

Labels