Resultaten ‘Weekend zonder alcohol’: Meeste chauffeurs zijn BOB maar velen hebben een té zware voet!

De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield het voorbije weekend verschillende controles op ons grondgebied en dit in het kader van “Weekend zonder alcohol”. 

resultaten verkeerscontrole

Op vrijdag 21 januari 2022 werd er halt gehouden te Geraardsbergen: 

  • Kampstraat thv huisnummer 51 van 18u00 tot 20u00  

  • N495 thv kilometerpaal 0.5 van 21u00 tot 22u30 

  • N42 thv kilometerpaal 20.2 van 22u30 tot 00u00 

Op zondag 23 januari 2022 werd er halt gehouden te Geraardsbergen: 

  • Kastanjestraat thv huisnummer 39 van 15u00 tot 18u00 

  • Sasweg van 19u00 tot 21u00 

Op vrijdag werden 779 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 155 chauffeurs, of bijna 1 op 5,  hadden een te zware voet.  Hiervan reed één bestuurder aan een snelheid van 93 km/u binnen de bebouwde kom.  Het rijbewijs van deze chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.   

Tijdens beide acties werden er 58 ademtesten afgenomen.  2 chauffeurs bliezen alarm.   Ook werden er 8 testen “Drugs in het verkeer” afgenomen waarvan 3 met een positief resultaat.  1 bestuurder hiervan reed spijts verval wegens eerdere feiten van drugs in het verkeer.  Het rijbewijs van al deze chauffeurs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen en de nodige processen-verbaal werden opgesteld. 

De bestuurder die vorig weekend geflitst werd aan een snelheid van 172km/u liep ook tijdens deze actie tegen de lamp.  Ditmaal kon de chauffeur wél onderschept worden en gelukkig maar... de snelheidsduivel reed immers onder invloed van verdovende middelen en legde een positieve ‘drugs in het verkeer’-test af! Het hoeft niet gezegd dat dergelijk rijgedrag levensgevaarlijk is voor de bestuurder zelf en andere weggebruikers! Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.  Alle nodige processen-verbaal werden opgemaakt en deze gevaarlijke chauffeur zal zich mogen verantwoorden voor de politierechtbank! 

Één bromfiets klasse B werd opgelegd voor 30 dagen omdat deze opgedreven was. Dit betekent dat de bestuurder met die bromfiets gedurende 30 dagen niet mag rijden tot deze geregulariseerd is door een erkende hersteller. Een proces-verbaal werd opgesteld. 

Ten slotte werden nog volgende overtredingen vastgesteld: 

  • 1 proces-verbaal voor een fietser zonder verlichting, gebruik gsm én het weigeren van het tonen van een identiteitsbewijs 

  • 4 processen-verbaal voor keuring waarvan 1 in combinatie met inbreuken op het voorlopig rijbewijs 

  • 3 processen-verbaal van waarschuwing voor keuring 

  • 1 onmiddellijke inning niet voldoen technische eisen 

Labels