Michelbeke/Brakel - Aanhouding

Aanhouding

Op 05/12/2020 om 13.23 uur werden door de Lokale Recherchedienst van de PZ Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm verdachte gedragingen opgemerkt op het kruispunt Heksteelstraat en Poorterij te Brakel. Een manspersoon (19) uit Brakel, die zich verplaatste met een step, alsook de bestuurder van een personenwagen, een manspersoon (23) uit Brakel, konden geïntercepteerd worden. De bestuurder van de personenwagen bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid cannabis.  

De bestuurder van de step werd van zijn vrijheid beroofd op verdenking van het te koop aanbieden van verdovende middelen. Er werd een huiszoeking heterdaad uitgevoerd op het adres van de manspersoon. Tijdens de huiszoeking zijn gripzakken met cannabis en 2 precisieweegschalen aangetroffen. De manspersoon, die eveneens een aantal probatiemaatregelen had, werd op vraag van parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. De verdachte werd aangehouden. Zijn vervoermiddel, een som geld en de aangetroffen hoeveelheid cannabis werden inbeslaggenomen.  

Tijdens de huiszoeking werden nog 4 andere personen, waaronder 1 minderjarige, aangetroffen die verdovende middelen aan het gebruiken waren. Eén van hen, een 22-jarige manspersoon uit Brakel, werd eveneens van zijn vrijheid beroofd. Deze persoon kon later beschikken. 

Er werden 4 processen-verbaal opgesteld voor het niet-naleven van het samenscholingsverbod alsook een proces-verbaal voor het vergemakkelijken van het gebruik van verdovende middelen ten aanzien van minderjarigen van meer dan 16 jaar. De lokale recherchedienst kon rekenen op bijstand van de wijk- en interventiedienst.

Labels