Opgelet: phising

Het mag dan wel Valentijn zijn, sommige personen proberen meer dan alleen jouw hart te stelen! Wij kregen vandaag verschillende telefoontjes binnen van mensen die zogezegd werden opgebeld door de FGP (Federale Gerechtelijke Politie).

phising

Het mag dan wel Valentijn zijn, sommige personen proberen meer dan alleen jouw hart te stelen! Wij kregen vandaag verschillende telefoontjes binnen van mensen die zogezegd werden opgebeld door de FGP (Federale Gerechtelijke Politie). Deze sluwe personen proberen je te overtuigen om jouw persoonlijke gegevens dringend aan te passen. Je ontvangt een telefoonoproep (meestal een Engelstalige voicemail) met de vraag ‘toets 1’ in te drukken om te worden verbonden met de Federale Politie. Doe dit niet en haak in! Politie en gerecht zullen nooit op deze manier met je contact opnemen.

Ze trachten zo heel wat gegevens van jou af te snoepen, zoals je rijksregisternummer, nummer van je identiteitskaart, je naam, adres, telefoonnummer etc. Hun doel? Zoveel mogelijk informatie van jou verkrijgen om die later te misbruiken.

We verzoeken jullie om echt nooit, NOOIT, jouw persoonlijke gegevens door te geven via de telefoon! ❌

Ben je toch slachtoffer geworden van deze praktijken?

  • Verwittig zo snel mogelijk uw bank en Card Stop om eventueel uw bankkaarten te laten blokkeren.
  • Neem contact op met de Lokale Politie om aangifte te doen.
  • Gebeurt de oplichting via mail? Verander uw wachtwoorden en doe eventueel een virusscan wanneer u denkt malware te hebben geïnstalleerd.

Meer info over vind je op de website van de Federale Politie: https://www.politie.be/5998/nl/nieuws/phishing-druk-op-1-voor-politie

 

#samendoenwehetbeter #cybercrime #phishing

 

Labels