Mag ik met mijn wagen naar een park/bos/recreatiegebied/... rijden om te gaan wandelen of joggen?

Neen. Om de verspreiding van het Coronavirus te vertragen en te beperken werd door de Nationale Veiligheidsraad maatregelen opgelegd die onontbeerlijk zijn voor de volksgezond en moeten nageleefd worden. Eén van deze maatregelen is zich enkel verplaatsen wanneer de verplaatsing essentieel is.

Verplaatsingen zijn enkel toegelaten in het geval van noodzakelijkheid en omwille van dringende redenen, zoals bijvoorbeeld:

• Woon- werkverkeer;

• Absoluut noodzakelijke verplaatsingen (doktersbezoek, aankopen van etenswaren, verplaatsingen naar de post, bank, apotheker, tankstation of bijstand aan hulpbehoevenden, etc.);

• Fysieke activiteiten in openlucht, mits inachtneming van social distancing maatregelen.

Zich met de wagen verplaatsen (ook al is het maar enkele kilometers) naar een park, bos, recreatiegebied, ... om daar te gaan wandelen is niet toegestaan. Dit is in strijd met de wetgeving gezien die niet aanzien wordt als essentiële verplaatsing. Ben je van plan om even ‘uit uw kot’ te komen voor een deugddoende wandeling in de zon? Doe dit dan in je eigen buurt. Wie weet ontdek je mooie plekjes die je niet eerder zag... Ook op de naleving van deze maateregel zal onze Politiezone controle uitoefenen. Bezint vooraleer je een rit begint!

#samentegencorona

Labels