# Ik knal zonder vuurwerk

Ben je van plan om vuurwerk af te steken met oudejaarsavond, weet dan dat dit in onze politiezone enkel toegelaten is van 31 december om 23u tem 1 januari om 1u. Wens je op een ander moment vuurwerk af te steken, dan dien je tijdig een vergunning bij het stads-/gemeentebestuur aan te vragen! Het oplaten van wensballonnen is echter volledig verboden!

ik knal zonder vuurwerk

Weet wel dat vuurwerk afsteken niet zonder risico’s is en dat er heel wat goede redenen zijn om dit niet te doen! Je kan ook vieren zonder vuurwerk!

Levensgevaarlijk: zowel bij het afsteken of oprapen kan je ernstige brandwonden oplopen. Er is ook het grote risico op het veroorzaken van een brand.

Dierenleed: dieren zijn heel gevoelig aan harde geluiden, waardoor ze schrikken en panikeren! De stress die door vuurwerk wordt veroorzaakt, zorgt ervoor dat heel wat dieren uit schrik weglopen of zelfs bezwijken aan hartfalen. De stad steunt dan ook de minister van Dierenwelzijn, die oproept om zo weinig mogelijk vuurwerk te gebruiken

Superongezond: fijnstofconcentraties pieken, de hulpdiensten blijven beschikbaar voor andere noodgevallen, indien ze niet moeten tussenkomen bij problemen door vuurwerk.

Wil je toch vuurwerk afsteken, lees dan zeker eens deze folder https://economie.fgov.be/.../files/Verknal-uw-feest-niet.pdf. Deze folder bevat tal van veiligheidsinformatie. Weet ook dat je kan kiezen voor geluidsvrij vuurwerk!

Ook kan je terecht op https://www.vlaanderen.be/veilig-omgaan-met-vuurwerk voor tips om veilig om te gaan met vuurwerk.

#samendoenwehetbeter #houhetveilig

Labels