Evergem en Assenede beloven elkaar steun bij noodsituaties

Zowel Evergem als Assenede hebben een nood- en interventieplan om bij een noodsituatie zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen reageren. Assenede en Evergem hebben nu formeel vastgelegd dat zij elkaar ook zullen ondersteunen wanneer een van beide gemeenten daarom verzoekt. De samenwerkingsovereenkomst werd vandaag in het commissariaat van de politiezone plechtig ondertekend door beide burgemeesters.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Assenede en Evergem houdt in dat beide gemeenten op elkaar een beroep kunnen doen wanneer in een noodsituatie de 'gemeentelijke fase' wordt afgekondigd. Als de impact van de noodsituatie te grootschalig of te langdurig is voor één gemeente, kan de burgmeester voortaan voor ondersteuning aankloppen bij de buurgemeente.

De overeenkomst is voornamelijk bedoeld voor (logistieke) ondersteuning. De overeenkomst heeft overigens geen financiële implicaties aangezien beide gemeenten zijn overeengekomen om elkaar niet te gaan factureren wanneer er ondersteuning is geboden.

Labels