Nieuwe gemachtigd opzichters in de politiezone Assenede-Evergem

Op dinsdag 1 maart 2016 ging er opnieuw een opleiding 'gemachtigd opzichter' door, ingericht door de politiezone Assenede-Evergem.

Eén van de prioriteiten binnen het verkeersactieplan van de politiezone is om jaarlijks enkele opleidingen 'gemachtigd opzichter' in te richten met als doel om tegen het begin van het schooljaar 2017 - 2018 aan elke schoolpoort vrijwilligers te hebben die bereid zijn om de kinderen te helpen oversteken.

Op deze manier kan de politieman of -vrouw zich meer richten op de schoolroutes, die minstens even gevaarlijk zijn als aan de schoolpoort zelf. De politieman of - vrouw kan samen met de gemachtigd opzichter de handen in elkaar slaan om de veiligheid van de schoolgaande jeugd in Assenede en Evergem te verbeteren. Een geslaagde combinatie die gegarandeerd zijn vruchten zal afwerpen.

Aan heel veel schoolpoorten in Assenede en Evergem zien we nu al die gemachtigd opzichter staan, die de kinderen helpt oversteken. Zij leveren echt wel puik werk !

In de opleiding van dinsdag 1 maart 2016 volgden 36 personen de opleiding. Dit is alweer een groot succes! De vorige opleiding ging door in het begin van het schooljaar 2015 - 2016, dan waren er 45 kandidaten.

Labels