Cursus gemachtigd opzichters

Elk schooljaar opnieuw zijn onze wijkagenten, gemeenschapswachten en medewerkers van het team verkeer en wijk druk bezig om de schoolroute zo veilig mogelijk te houden. De veiligheid van zwakke weggebruikers is voor ons echter ook belangrijk buiten de schoolpoorten. Denk maar aan groepswandelingen of fietstochten, verplaatsingen met kinderen bij een  jeugd- of andere verenigingen,...

Cursus GO



Samen kunnen we instaan voor de verkeersveiligheid binnen de politiezone Assenede-Evergem. Leerkrachten, ouders, grootouders, begeleiders van groepen,... zijn vaak heel welkom om regelmatig eens de functie van ‘gemachtigde opzichter’ op zich te nemen. Op deze manier kan er enerzijds gezorgd worden voor een heel verkeersveilige omgeving en anderzijds kunnen verplaatsingen, wandelingen of fietstochten in groep, met de aanwezigheid van een gemachtigd opzichter, verlopen in veiligere omstandigheden.

Daarom zal de politie een gratis cursus ‘gemachtigde opzichter’ inrichten. Deze cursus gaat door op donderdag 26 september 2019 om 19u00 in de polyvalente zaal (living) van het Huis van Jef (Guldensporenlaan 32, 9940 Evergem). Let wel op: de minimumleeftijd om deel te nemen is 18 jaar. De cursus zelf duurt ongeveer 2uur.

Voelt u zich geroepen om af en toe een handje toe te steken aan de schoolpoort in uw buurt of op de school van uw kinderen, kleinkinderen, neefjes/nichtjes,...? Volg de gratis cursus en neem eens contact op met de school of vereniging van je keuze. Zij zijn vaak dankbaar voor elke extra helpende hand!

Voor inschrijvingen & vragen: PZ.AssenedeEvergem.beleid@police.belgium.eu of 09/257.00.10

Labels