Actie fietslabelen een succes!

De aanpak van fietsdiefstallen is één van de aandachtspunten binnen het zonaal veiligheidsplan 2014-2017 van de politiezone Assenede-Evergem. In 2014 lag de focus op het fietslabelen. Iedereen kan aan het onthaal terecht om zijn of haar fiets te laten labelen, maar dat jaar trok het korps er ook op uit om fietsen te labelen in elke deelgemeente van de zone. Zelf naar de mensen stappen dus. Zo hoopte de politie op een groter succes van haar actie.

Deze verwachting werd ingelost, want de aparte labelmomenten zijn voor 2014 achter de rug en in totaal werden maar liefst 1664 fietsen gelabeld. De politie is heel tevreden met dit cijfer. De actie zal ook in het komende jaar herhaald worden. In 2015 zal het korps nog andere, nieuwe stappen nemen om de aanpak van fietsdiefstallen te optimaliseren. Actiepunten zijn : meer controles op het terrein, een kwaliteitsvoller gebruik van de website www.gevondenfietsen.be en de aangiftebereidheid verhogen.

De politie raadt iedereen aan om zijn fiets te labelen, hem goed slotvast achter te laten en steeds aangifte te doen bij diefstal.

Labels