Update situatie besmet leidingwater in Latem (29/5, 16u)

De inwoners van de betrokken straten mogen opnieuw leidingwater gebruiken, behalve voor menselijke consumptie.

Dit betekent dat het niet kan gebruikt worden om te drinken, dranken en eetwaren te bereiden en om tanden te poetsen. Het leidingwater is evenmin geschikt om af te wassen, tenzij met de vaatwasmachine waarvan het (hoog)temperatuurprogramma minimaal 60°C verzekert.

Er is geen probleem om leidingwater te gebruiken bij persoonlijke hygiëne.

Het leidingwater kan nog steeds een chloorgeur en verkleuring vertonen. Beperkte drukschommelingen kunnen optreden (sterke, zwakke of uitzonderlijk geen waterstraal).

De medewerkers van TMVW zetten de noodzakelijke extra controles van de binneninstallaties verder.

Het verscherpt politietoezicht in de betrokken straten wordt aangehouden. De identiteit van de TMVW controleurs is gekend bij de politie.

Aan de betrokken inwoners wordt gevraagd om op woensdagavond 29 mei 2013 of donderdagochtend 30 mei 2013 alle kranen van hun woning en/of handelszaak volledig open te draaien en het leidingwater een vijftal minuten voluit te laten lopen. Op deze wijze wordt het stilstaand water uit de leidingen vervangen.

Vrijdagavond 31 mei 2013 zal meegedeeld worden of het leidingwater al dan niet opnieuw geschikt is voor menselijke consumptie.

Het verdeelpunt van voorverpakt drinkwater blijft dagelijks open tussen 8 en 20 uur aan de sporthal aan de Hoge Heirweg 64 in Sint-Martens-Latem. De burgemeester herhaalt dat de waterbedeling enkel bestemd is voor de inwoners van de betrokken straten.

Labels