Update situatie besmet leidingwater in Latem (26/5, 9u)

Via dit bericht brengen we u op de hoogte van de huidige stand van zaken met betrekking tot het gemeentelijk rampenplan in Sint-Martens-Latem.

Het gemeentelijk crisiscomité nam deze morgen alle voorzorgsmaatregelen om de scholen op maandagmorgen vlot te kunnen laten starten.



In de loop van de dag wordt verdere actie ondernomen om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen in alle voor publiek toegankelijke gebouwen.



Het coördinatiecomité deelt verder mee dat er tot zondagmorgen 8 uur geen gekende ziektemeldingen zijn binnengekomen (noch bij de huisartsen van wacht, noch bij spoeddiensten) in relatie met deze situatie.



TMVW meldt dat er mogelijks een lichte chloorgeur kan waargenomen worden in de komende periode en benadrukt dat dit een standaard voorzorgsmaatregel betreft zonder enig gevaar.



TMVW herhaalt de melding dat er geen leidingwater kan gebruikt worden in het betrokken gebied voor menselijke consumptie tot ten minste dinsdagavond 28 mei 2013 (zie lijst straten op de website van TMVW en de gemeente Sint-Martens-Latem).



Waterbedeling blijft voorzien in de gemeentelijke sporthal (Hoge Heirweg 64) van 8 uur tot 20 uur. Dit ook voor de komende dagen. Lege bidons kunnen ook op deze plaats gedeponeerd worden.



Voor eventueel extra informatie kunnen inwoners terecht op de aquafoon van TMVW op het nummer 078 35 35 88. Inwoners kunnen ook verder nieuws volgen op de website van de gemeente en van TMVW.

Labels