Nóg nauwere samenwerking tussen politie en BIN’s

Gisterenavond vond de jaarlijkse BIN-vergadering plaats in CC De Brouwerij in Nazareth. De BIN-leden van onze politiezone kregen er een overzicht van de inbrakencijfers van 2012, aandachtspunten werden besproken en nieuwe initiatieven voorgesteld.

Immers, er bestaat sinds de oprichting van onze politiezone een actieplan 'Inbraken'. Dit betekent dat dit een prioriteit is binnen onze werking. Vanuit dit actieplan werd er dus sowieso al jaren geïnvesteerd in acties op allerlei niveaus: preventie, controles, sporenonderzoek, samenwerking met de BIN's,... Echter, ondanks alle inspanningen blijven de inbraken in onze zone stijgen. Het is een nationaal fenomeen waar ook wij niet aan ontsnappen.

De grootste inspanning voor de politie ligt in 2013 in het opdrijven van het aantal inbrakencontroles. Zo worden er - naast de bestaande acties - 3 maal per week extra controleposten opgezet. Op die momenten wordt gespeurd naar geseinde personen en voertuigen en krijgen de passanten een foldertje met tips om zich beter te beveiligen. Bijkomend zorgt dit 'meer blauw op straat' voor een ontradend effect bij inbrekers.

De stijging van het aantal inbraken gaf ook de aanzet tot een doorgedreven samenwerking met de BIN's. Zo werd deze maand gestart met een 3-maandelijkse overleg tussen de 4 hoofdcoördinatoren van de BIN's en CP Bogaert van de politie. Hun doel is om een nauwer contact te onderhouden, de communicatie naar de BIN-leden te stroomlijnen en zo mekaar nog efficiënter ondersteunen.

Labels