Aanvragen diefstalpreventieadvies explosief toegenomen

De inwoners van onze zone vinden meer en meer de weg naar onze diefstalpreventiedienst en dat is schitterend nieuws! Zo werden er vorig jaar 196 aanvragen ingediend en zitten we dit jaar nu al ruim over de 300 dossiers!

Het gevolg is evenwel dat de wachttijd om een advies af te handelen groter geworden is. Daarom dit ter info:

  • Hou sowieso rekening met een doorlooptijd van ca. 4 weken tussen de aanvraag en de afhandeling van je diefstalpreventieadvies. In die tijd komt onze preventieadviseur aan huis, wordt een advies geformuleerd, vraagt zij een eventuele premie aan bij de gemeente en wordt alle nodige administratie verzorgd. Na eventuele werken komt de preventieadviseur opnieuw aan huis voor een nacontrole en wordt er een verslag opgemaakt voor de gemeente. Op basis daarvan wordt - in het eerstvolgende schepencollege - de premie wel of niet toegestaan.
  • Hou dus bij verbouwingen of verbeterwerken voldoende rekening met deze doorlooptijd. Dit is belangrijk voor het verkrijgen van een eventuele premie.
  • Maak een afspraak bij voorkeur telefonisch op het nummer 09 321 76 60, dit is de snelste en efficiëntste weg (dus niet via e-mail). Als onze preventieadviseur niet op kantoor is, zal zij jou zelf terug contacteren voor een afspraak.
  • Aanvragen na een inbraak en de nacontroles (na verbouwing of verbeterwerken) krijgen altijd voorrang op nieuwe aanvragen.

Info en voorwaarden voor premie inbraakbeveiliging zijn te verkrijgen via de gemeentediensten:

Voor een afspraak diefstalpreventieadvies: Inspecteur Melissa Beulens, 09 321 76 60

Labels