Infosessie diefstalpreventie een succes

De infosessie rond diefstalpreventie, georganiseerd door wijkinspecteur Tine Knockaert, mag een succes genoemd worden. Een 50-tal mensen zakten af naar het gemeentehuis van De Pinte voor een uurtje tips en raadgevingen die makkelijk (en meestal kosteloos) kunnen toegepast worden.

Zo kwam je er te weten hoe je je woning een bewoonde indruk kan geven als je op vakantie bent. Of hoe skimming precies werkt en hoe je de signalen kan herkennen. En dat je in verdachte situatie altijd 101 moet bellen (beter een keer te veel dan eens te weinig). Wist je trouwens dat je het de hulpdiensten een stuk makkelijker kan maken door een ICE-nummer in jouw gsm te programmeren?

Tot slot werd de nadruk gelegd op de gratis anti-inbraakdiensten die politie Schelde-Leie aanbiedt: diefstalpreventieadvies, woningtoezichten en ondersteuning van de buurtinformatienetwerken.

Na deze gevarieerde voordracht konden de toeschouwers zich uitgebreid verder informeren aan de infomuur en infotafels: grappige cartoons illustreerden de verschillende thema's, je vond er folders met alle gedetailleerde info, je kon er diefstalpreventieadvies of vakantietoezicht aanvragen, een gratis ICE-sleutelhanger krijgen ... En uiteraard konden er ook concrete vragen gesteld worden aan inspecteur Knockaert en onze diefstalpreventieadviseur, inspecteur Melissa Beulens.

De conclusie van de namiddag? De inbraken indijken, is een zaak van ons allemaal. Van de politie, maar ook van elke inwoner in onze politiezone. Immers: uw veiligheid, daar gaan wij (samen) voor!

Labels