Maak het inbrekers niet te makkelijk

Donkere Dagen = extra aandacht voor inbraakpreventie

Met de huidige donkere dagen is extra aandacht voor inbraakpreventie geen overbodige luxe. Inbrekers breken immers in wanneer het hen het makkelijkst gemaakt wordt, recent gebeurt dit dikwijls via de eerste verdieping. Ze slaan hun slag meestal als er niemand thuis is, vaak in de vooravond, als de meeste mensen nog op het werk zijn en de woning een onbewoonde indruk geeft. Net op die momenten vergeet men de juiste maatregelen te treffen.

Nochtans, eenvoudige veiligheidstips kunnen al veel verhelpen:

  • Laat geen ladders of klein gereedschap in de tuin slingeren. Berg ze veilig en slotvast op.
  • Berg ook de tuinmeubelen op. Inbrekers kunnen makkelijker op de eerste verdieping geraken door ze op te stapelen.
  • Sluit alle ramen volledig. Ramen op kipstand of vliegenramen zijn kinderspel voor inbrekers.
  • Laat lampen branden met een timer zodat de woning bij het vallen van de avond een bewoonde indruk geeft.

Wat kan je nog doen?

Zie je iets verdacht? Aarzel nooit en bel 101! Dit noodnummer staat rechtstreeks in contact met onze ploegen op het terrein. Het is de snelste weg om verdachte of probleemsituaties aan de politie te melden. Drempelvrees is helemaal niet nodig, wij zijn blij met alle hulp!

Maak vandaag nog een afspraak voor gratis nazicht van uw woning bij politie Schelde-Leie. Met deze dienst word je geadviseerd rond de mogelijke maatregelen om uw woning tegen inbraken te beveiligen en eventuele schade te beperken. Contacteer hiervoor inspecteur Melissa Beulens op het nummer 09 321 76 97 of via melissa.beulens@pzschelde-leie.be.

Trek je er tijdens de kerst- of krokusvakantie op uit? Vraag dan gratis woningtoezicht aan bij politie Schelde-Leie. Onze politieploegen komen dan regelmatig een kijkje nemen tijdens jouw afwezigheid. Een aanvraag voor woningtoezicht kan je online indienen of schriftelijk in één van onze commissariaten.

Sluit je aan bij één van de 25 BIN's in onze zone. Deze Buurtinformatienetwerken worden voornamelijk opgestart bij het opmerken van verdachte handelingen. Alle BIN-leden worden dan geïnformeerd en verwittigd om waakzaam te zijn.

Labels