Verslag politieraad 22 oktober 2019

Op dinsdag 22 oktober 2019 kwam de politieraad van de politiezone Schelde-Leie samen in de raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem. Dit zijn de raadsbesluiten in openbare zitting:

  1. Goedkeuring van het verslag van de vorige politieraad.
  2. Begrotingswijziging 2019. De begrotingswijziging wordt met 90,99% van de stemmen goedgekeurd.
  3. Vacantverklaring inspecteur basiskader voor het wijkcommissariaat Nazareth. Overwegende dat een inspecteur mobiliteit maakt en wordt vervangen door een inspecteur van het wijkcommissariaat Nazareth, wordt de vacantverklaring voorgelegd aan de politieraad.
  4. Vacantverklaring inspecteur basiskader, interventiepolitie. Overwegende dat een inspecteur van de interventiepolitie ontslag heeft gevraagd met ingang van 1 oktober en met een opzegtermijn van 1 maand, wordt de vacantverklaring voorgelegd aan de politieraad.
  5. Goedkeuring van de wijze van gunnen - Aankoop van informaticatmateriaal. Overwegende dat de aankoop van een nieuwe server het mogelijk maakt om alle applicaties te openen op het terrein, wordt de raming van 15.500€ goedgekeurd voor de aankoop van laptops en dockingstations. Deze uitgave zal worden aangerekend op art. 330/742-53, buitengewone dienst, zoals voorzien in de begroting 2019.
  6. Wijziging van het bestek "ontwerpen en realiseren van een nieuw hoofdcommissariaat". Overwegende dat de raadsleden zich niet akkoord kunnen verklaren met een wijziging van het bestek, beslist de politieraad de vergoeding van 15.000€ om billijkheidsoverwegingen toe te kennen aan de tweede firma die een offerte had ingediend, ook al werd na advies van de beoordelingscommissie, deze offerte onregelmatig verklaard.
  7. Advies politieraad - wijziging van het GAS reglement. Overwegende dat de ambtenaren van de verschillende gemeenten het GAS reglement hebben aangepast aan de gewijzigde wettelijke bepalingen en dat al de gemeenteraadsleden de kans kregen hun opmerkingen over te maken, wordt op de raad vastgesteld dat de opmerkingen van de gemeente Gavere niet waren toegevoegd. De voorzitter nodigt de raadsleden uit ten laatste op 1 november hun opmerkingen over te maken zodat het politiecollege op 6 november de definitieve versie kan opmaken en dit voor advies kan worden voorgelegd op de volgende politieraad.

Wens je de agenda van de komende politieraden in jouw mailbox ontvangen? Stuur een mailtje naar kristine.vansteeland@police.belgium.eu (secretaris).

Labels