Verdachten van oplichting in De Pinte gevat

Op vrijdag 2 december in de vooravond kon politie Schelde-Leie twee oplichters vatten. 

Eerder die dag kwamen er meldingen binnen dat er oplichters aan het werk waren. Slachtoffers werden opgebeld, zogezegd door hun bank die meldde dat ze slachtoffer bleken te zijn van fraude en dat er iemand langs zou komen om dit op te lossen. De persoon die aan huis kwam, deed samen met de bewoner een aantal bankverrichtingen, zogezegd om de fraude te stoppen. In werkelijkheid werden er sommen geld weggesluisd.

Logo politie

Een 89-jarige dame uit De Pinte verloor zo 25.000€. Kort nadat ze hiervan bij de politie aangifte deed, merkten zij en haar kleindochter de wagen van de verdachten opnieuw op in haar wijk. Ze verwittigde meteen de politie. Dankzij de anpr-camera's en bijstand van de wegpolitie kon onze interventieploeg de verdachten onderscheppen op de E17 richting Antwerpen aan de afrit Lokeren/Zele. In de wagen van de twee mannen werden de spullen gevonden die met het buitgemaakte geld aangekocht werden, alsook cash geld en kaartlezers.

De 2 verdachten, beiden Nederlanders van 20 jaar, werden zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en blijven aangehouden.

Labels