Regionale Anti-Inbrakenactie

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 september heeft politie Schelde-Leie deelgenomen aan een regionale anti-inbrakenactie. Deze actie was een gezamenlijk initiatief van onze zone en de politiezones Deinze-Zulte, Puyenbroeck en Rhode & Schelde (= Politiezorgregio 141). Voor deze actie werden 38 politieambtenaren ingezet.

Elke politiezone behorend tot de Politiezorgregio 141 beschouwt inbraken in woningen als één van de prioritair aan te pakken punten op vlak van veiligheid. Zone Schelde-Leie heeft vooral te kampen met inbraken door de gemakkelijke bereikbaarheid van de woonkernen via de autosnelwegen en gewestwegen. Het doel van deze actie is het ontraden en/of onderscheppen van daders van woninginbraken door gerichte patrouilles, een aantal vaste controlepunten en een onderscheppingsteam.

De resultaten:

  • In totaal werden 367 voertuigen en 170 personen gecontroleerd. Twee personen stonden geseind. De ene persoon werd verhoord in het kader van een dossier misbruik van vertrouwen en de andere persoon diende een grondige controle te ondergaan.
  • Er werd 1 gestolen voertuig teruggevonden in de politiezone Rhode & Schelde.
  • Bij vijf bestuurders werd cannabis gevonden in het voertuig. Er werd een proces-verbaal opgesteld.
  • De aanvullende verkeerscontrole draaide uit op 16 processen. Twee personen reden in een voertuig waarvan de technische schouwing was vervallen en één persoon reed in een niet-verzekerd voertuig. Vier bestuurders reden onder invloed van alcohol. Hiervan werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het parket.
  • Verder werd er intensieve patrouille gereden. Specifiek in Destelbergen werd er gespeurd naar vermoedelijke GPS dieven. In Nazareth gebeurde dit n.a.v. een inbraakpoging.

Labels