Politiezones organiseren gezamenlijke anti-inbrakenactie

In de nacht van 6 op 7 september organiseerde de politiezorgregio 141 (omvat de politiezones Deinze-Zulte, Schelde-Leie, Regio Puyenbroeck en Regio Rhode & Schelde) opnieuw een gezamenlijke anti-inbrakenactie actie binnen haar gemeenten. Op de belangrijke verbindingswegen en nabij woon- en bedrijvenzones met een verhoogd risico werden diverse controlepunten opgericht en werd er intensief gepatrouilleerd.

Tijdens de controles, waarbij 34 politiemensen werden ingezet, werden in totaal 326 voertuigen en 168 personen onderzocht. 3 personen stonden nationaal geseind.

De actie leverde 5 gerechtelijke processen-verbaal op, waaronder 1 voor verboden wapenbezit (knuppel), 1 voor drugs (kleine hoeveelheid cannabis) en 1 voor het bezit van een gestolen gsm.

Op verkeersvlak liepen 5 bestuurders tegen de lamp die positief bliezen. Bij 1 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk door het parket ingetrokken. Daarnaast werden verschillende pv's opgesteld voor inbreuken op de wegcode (4), verval van technische schouwing (2) en het rijden met een niet-verzekerd voertuig (2).

Ook in de toekomst zullen nog regelmatig dergelijke acties worden georganiseerd.

Labels