Politie Schelde-Leie in receptenwijzer Drugpunt

Drugpunt Nazareth heeft een eenvoudig en smakelijk alternatief voor recepties. Gedaan met de schrik voor alcoholcontroles: negen verenigingen stelden recepten samen voor alcoholvrije cocktails. Het resultaat zit in een receptenwaaier.

'Dit initiatief is gelinkt aan de campagne 'Meer van Zonder', die organisatoren van feesten stimuleert om ook alcoholvrije dranken aan te bieden', zegt jeugdschepen en voorzitter van Drugpunt Nazareth Thomas Van Ongeval (CD&V). 'Wij passen dit principe al enkele jaren toe tijdens onze gemeentelijke recepties. Vele verenigingen volgen dit voorbeeld. Het was dus logisch dat zij de selectie en de presentaties van de cocktails doen.'

De receptenwaaier maakt het mogelijk om, met weinig moeite, alcoholvrije alternatieven aan te bieden. Die waaier is te verkrijgen in het gemeentehuis, de bib, het Sociaal Huis, bij Drugpunt en de deelnemende verenigingen. Dit zijn KLJ Nazareth (Ice Mocktail), politiezone Schelde-Leie (No-jito), Popallure (Tonissimo), School van Morgen (Fasac), oudervereniging GBS Eke/Nazareth (GBS Lemon Splash), Lokaal Overleg Drugs (Violet Fizz), KSA-VKSJ Nazareth (Chilly Willy), Gezinsbond Nazareth (Cool Apple) en Drugpunt (Aperitivo Sportivo).

Drugpunt Leie en Schelde bestaat nu acht jaar en is een intergemeentelijke drugpreventiedienst in Deinze, Zulte, Nazareth, De Pinte en Sint-Martens-Latem. De dienst staat in voor drugpreventie (in scholen, verenigingen, fuiven enz.) en biedt advies en begeleiding aan jongeren met een beginnend verslavingsprobleem en hun ouders. Gratis en altijd vertrouwelijk. In Oost-Vlaanderen zijn er nu al acht drugpreventiediensten met de naam Drugpunt.

De campagne 'Meer van Zonder' (meer dranken zonder alcohol) werd ontwikkeld binnen het Lokaal Overleg Drugs Nazareth (LOD). Ze wordt jaarlijks nu al tijdens ruim vijftig evenementen in de regio toegepast. Binnenkort begint de campagne ook in Merelbeke. En er is ook interesse vanuit Oosterzele.

Bron: nieuwsblad.be, 19 december 2012

Labels