Nieuwe campagne 1712 focust op partnergeweld

In maart vorig jaar ging 1712 van start, het Vlaamse meldpunt voor misbruik, geweld en kindermishandeling. Het meldpunt is gratis bereikbaar op het nummer 1712 en is bedoeld voor alle vragen of meldingen over geweld en misbruik. Gisteren startte een sensibiliseringscampagne die focust op partnergeweld. "Nog te vaak wachten mensen om partnergeweld te signaleren. Met deze campagne wil de Vlaamse overheid slachtoffers mobiliseren om te handelen", zegt Jo Vandeurzen, minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Partnergeweld komt het meeste voor onder de vorm van fysiek, seksueel, psychisch of economisch geweld tussen echtgenoten of personen die samenwonen of samengewoond hebben. "Vorig jaar ontving het meldpunt gemiddeld 275 oproepen per maand. 20% daarvan ging over partnergeweld", zegt minister Vandeurzen. De nieuwe campagne wil burgers duidelijk maken dat geweld kan stoppen. De eerste stap is erover praten.

Voor de toekomst laat de minister nagaan hoe het meldpunt nog meer mensen kan bereiken. "Er wordt onderzocht hoe 1712 kan werken via nieuwe communicatiemiddelen zoals online, chat en sms. En dit in het bijzonder op maat van kinderen en jongeren", besluit de minister.

Bron: polinfo.be, 6 maart 2013

Labels